Menü Bezárás

Beiratkozás év közben, iskolaváltás

Szeretettel köszöntjük a már iskolába járó gyermekek Szüleit!

.

Amennyiben most látogatod meg először honlapunkat, feltételezhetően iskolaváltáson gondolkodsz. Ha ez felmerült benned, akkor ne legyél bizonytalan, a szülői megérzés nem hazudik, a gyermek érdekében váltani kell.

magániskola Veresegyház

A váltásnak persze sok oka lehet. Okai lehetnek pl. az előző iskolában megélt negatív tapasztalat (gyerek vagy tanár által), a közösség építésének hiánya, vagy a szülő érzi úgy, hogy túl sok a követelmény és ennek köszönhetően nagy a nyomás a gyermeken. Ha gyermekünk egy picit lassabb is, mint a gyerekek többsége, egy nagy létszámú osztályban komoly hátránya alakulhat ki.

 

A szülők nehezen döntenek erről, mert tele vannak olyan aggályokkal, hogy “Mi van, ha rosszul döntök?, “Mi lesz, ha a gyereknek a másik iskola sem válik be?”, “Mi lesz, ha nehezen illeszkedik be egy új közösségbe?”, “Mi lesz, ha a többi gyerek máshol is bántani fogja?” vagy “Mi lesz, ha a tanár itt sem lesz jobb, mint most?”.

Megértjük ezeket az aggodalmakat, de ezúton szeretnénk megnyugtatni: A mi iskolánkban senki nem fogja bántani a gyereked sem szóval, sem tettel. Sem tanár, sem gyerek! Itt nem lesz teljesítménykényszer, nincs nyomás, nincs szorongás a tanulás miatt. Ezt megígérhetjük.

magániskola Veresegyház

Egy közösséget alkotunk, ahol mindenkit tiszteletben tartunk, mindenkit elfogadunk, mindenkit olyannak szeretünk, amilyen. Minden egyes gyermekre odafigyelünk, figyelembe vesszük az egyéni készségeit, esetlegesen felmerülő problémáit. Az erősségeit tovább erősítjük, a gyengeségeit fejlesztjük. Olyan gyermek nincs, aki mindenben jó. Vannak akiknek a reál tárgyak mennek könnyebben és van, akihez a humán tantárgyak állnak közelebb. Van aki sportban jeleskedik és van, aki zenében. Minden gyermek más, minden gyermek értékes, és közösségünkben ezt tudják a pedagógusok és a gyerekek is.

magániskola veresegyház

Az iskolát váltó családokat, gyerekeket kiemelt figyelemmel segítjük. A gyermek érdekében meghoztak egy nehéz döntést, mi pedig teljes mértékben támogatjuk és segítünk a váltásban. Segítünk a gyermeknek a beilleszkedésben, az aggódó szülőket pedig intenzíven tájékoztatjuk a gyermek iskolában töltött idejéről.

Ne érezzétek azt, hogy “most már késő”. Nem késő. A gyereked érdekeit képviselni soha nem késő! Ha a gyermeked bármilyen oknál fogva nem érzi jól magát a jelenlegi iskolájában, ne is gondolkozz tovább! Ne hagyd tovább szenvedni a gyereket!

Iskolát váltani bármikor lehetséges, nem kell megvárni a félévet vagy a következő tanévet!

Szabad helyek a 2023/24-es tanévre:

2. osztály: 2 hely

3. osztály: 1 hely

5. osztály: 1 hely

Felvételi eljárás iskolaváltás esetén:

  1. Jelezd a szándékod a titkarsag@remigius.hu e-mail címen a gyermeked nevével, osztályával és az elérhetőségeiddel (név, telefonszám).
  2. Telefonon megbeszélünk egy időpontot, amikor találkozhatunk, beszélgethetünk és megmutatjuk az iskolát. Az első ilyen alkalomra még ne hozd magaddal a gyermeked. Ezen alkalommal megbeszélünk majd egy másik időpontot is, amikor egy játékos foglalkozás alkalmával megismerkedünk a gyermekeddel. Nem kell aggódnod, a gyerekek ezt a foglalkozást nagyon szeretik, nagyon jól szokták magukat érezni. 🙂
  3. A gyermekeddel való ismerkedés után minimum 5 nap próbaidőt tölt el a gyermeked az osztállyal. Emiatt sem kell aggódnod, a hozzánk járó gyerekek mindig nagy szeretettel fogadják a hozzánk érkező gyerekeket. Sőt! Izgalommal várják az ilyen alkalmakat.
  4. A próbanapok után 1-2 napon belül értesítünk az iskola döntéséről illetve ez idő alatt neked is lesz időd átgondolni, hogy megfelelőnek találod-e gyermeked számára az iskolánkat.

Amennyiben további kérdésed merül fel, érdemes elolvasnod a Gyakran Ismételt Kérdések oldalunkat, de írhatsz is nekünk. Fordulj hozzánk bizalommal!